Bericht - 22 oktober 2018 om 03:10 uur
Ik duik achter m’n Macje terwijl het schitterend zonnig weer is. Het is van dat vries weer, koud, maar stralende zon en knalblauwe lucht - heerlijk!
Het was de hele week dit weer, maar dan is ’t wel koud hoor om 6 uur bij de bushalte… Dus ik dacht maandag: laat ik maar lekker m’n mooie laarzen aandoen die ik van Mike voor m’n verjaardag heb gekregen: heerlijke warme Dubarry laarzen. En zo begon week 7!
Deze week hebben we les van Chef Courtney en we gaan taarten bakken en met buttercream afwerken. Einde van de week nemen (...)
Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 15 oktober 2018 om 23:18 uur
Jawel, hier is uw suikerkunstenares, dan weer! De zondag loopt al weer op z’n end, dus ik ga snel de belevenissen van afgelopen week opschrijven.
We begonnen maandag met nieuwe tafelmaatjes aan chocolade. We hebben eerst uitleg gekregen over het hoe je chocolade gebruikt. Hoe temper je chocolade zodat je het goed kunt gebruiken voor het maken van kunstwerken. Voor ons was dat deze week een makkie, want we hebben een gigantische chocolade tempereer machine in onze klas staan - zeg maar een mega chocolade fontein…. Willy Wonka is hier net in de theaters gaan draaien, nou, ik dacht dat ik
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 08 oktober 2018 om 02:53 uur
Jaaaa, deze week gaat de oven weer aan: mini pastries, cupcakes & decorated cookies stond er op het programma!
Na twee weken suikerwerken maken was t fijn om weer aan de slag te gaan met bloem, melk en eieren; het programma zit perfect in elkaar, fijne afwisseling zo.
Betekende wel dat we de dagen deze week weer zijn begonnen met wegen, wegen en nog meer ingrediënten afwegen! In totaal hebben we deze week 14 kleine gebakjes gemaakt.
Chef Joel Reno heeft deze week vooral veel stilgestaan bij precies werken. Alleen dan zien je mini taartjes er zo bijzonder mooi (...)
Lees verder
7 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 01 oktober 2018 om 02:46 uur
Oh jongens, wat vliegt de tijd, ik ben hier al weer n maand, een kwart van de opleiding ligt al achter me!!
Afgelopen week was Chef Nicholas er voor de tweede week, hij is inmiddels via zijn huis in Atlanta naar India om daarna door te reizen naar de UK - allemaal workshops, wedstrijden, etc etc, wat een leven…
We hebben dus nog een week besteed aan het maken van bloemen, spuitwerk en fondant. We hebben een “plaque” met een wintervoorstelling en een bruidstaart gemaakt. Alles is erop gericht om zo veel mogelijk verschillende technieken leren. Verschillende bloemen (calla’s en rozen deze
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 24 september 2018 om 03:59 uur
Deze week zijn we echt echt begonnen:
Chef Nicholas, expert op het gebied van suikerwerk, levensechte bloemen en cake decoration geeft ons deze en volgende week les. De eerste 2 weken waren introductieweken. Ennn wat een verademing! Ik had juist dit weekend bedacht me meer op mezelf te richten en dat gaat uitstekend!
We hebben ons deze week bezig gehouden met een Valentijnscake (cake als in taart). Dat betekent dat we royal icing hebben gemaakt (te dik, te dun, de pipingbag te vol, te leeg, hoeveel kleurstof toevoegen…. je snapt t al: niets is eenvoudig).
Daarmee hebben we hartkoeken
(...) Lees verder
6 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 17 september 2018 om 04:50 uur
Lieve allemaal, is er al weer n week voorbij… Ja dus, de tijd vliegt nu al, hoe zal dat de komende weken gaan…
Maar eerst dus week 2. Maandag waren we weer allemaal om 6:45 present voor de deur van de klas; nee, niet ongevraagd naar binnen lopen: netjes voor de deur wachten. Maar als je eenmaal naar binnen mag, dan gaat t ook los: rennen & vliegen en geen tijd om ook maar een slokje water te drinken!
Deze tweede week stond in het teken van “basic skills”. We hebben oa koekjes gebakken, vanille creme en icing gemaakt. Het zijn
(...) Lees verder
8 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 10 september 2018 om 04:22 uur
Dinsdag was t dan eindelijk zo ver: de eerste schooldag, leuk en ook heel spannend!
Ik zit met 15 anderen in de klas, 2 mannen en verder allemaal dames. De mensen komen overal vandaan, India, China, Taiwan, Bolivia, alle staten van de USA, maar niemand uit Chicago zelf. Het lijkt een leuke groep, ik behoor wel tot de oudjes, maar het kan nog prima (denk ik zelf ;-)).
Dinsdag stond in het teken van kennismaken, papierwerk in orde maken, buskaart, uniform, boeken en toolkit in ontvangst nemen en korte introducties van de chefs. En wauwwww, wat was dat inspirerend: we krijgen (...)
Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 04 september 2018 om 02:49 uur
Na een heerlijk vrijdagavondetentje met mijn lieve gezin, moeder, oom, tante en vriendinnen en een fijn uitzwaaien met familie en vrienden was het dus opeens zo ver: 1 september. De lieve dames en heren van KL0611 (Leuk Vanessa!) vlogen mij naar Chicago. De reis duurde iets langer dan gepland want door onweer konden we niet over Lake Michigan, de douane duurde ook iets langer dan gedacht. Iedereen die ooit in de US geweest is, herkent t: de enorme rij voor de paspoortcontrole en dan maar vriendelijk blijven kijken, geen vragen stellen en hopen dat je snel vooruit gaat in de (...)
Lees verder
2 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 13 augustus 2018 om 08:52 uur
Als klein meisje wilde ik trouwen met een bakker, altijd vers brood leek me wel wat (lekker praktisch was ik). Toen ik aan het herstellen was van mijn vele operaties, dacht ik: ahhh, ik zou wel een Wiener Konditorei willen beginnen. Uiteindelijk heb ik dat natuurlijk niet gedaan, heb ik bedrijfskunde gestudeerd, ben ik getrouwd met een man die graag kippetjes grilt, werk ik al weer vele jaren met ontzettend veel plezier in het HR werkveld en deed ik in mijn vrije tijd allerlei bak workshops.
Afgelopen Pasen volgde ik weer een workshop en toen ik thuis kwam, dacht ik: misschien (...)
Lees verder
5 reacties • Plaats een reactie