Bericht - 24 december 2018 om 05:49 uur
Jaaa, dit was dan echt mijn laatste week… Heel dubbel gevoel: opluchting omdat het werk erop zit en ik -net als de rest- ontzettend moe ben maar ook verdrietig omdat het over is.
Het lijkt al weer zo lang geleden maar afgelopen maandag was nog een gewone volle schooldag. We hebben de hele dag aan de bruidstaart gewerkt.
Ik heb al mijn tulpenblaadjes individueel geverfd en samengevoegd tot tulpen. Verder heb ik de taarten met fondant bekleed en van fondant de borders gemaakt. Toen waren mijn uren al weer op.
Ik lag goed op schema, dus ben aan het einde van de
(...) Lees verder
2 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 17 december 2018 om 01:45 uur
De één na laatste week…. Chef Nicholas was terug om ons te begeleiden met onze eindopdrachten: een Sweet 16 taart en een Bruidstaart.
De Sweet 16 taart maak je in door de school gevormde tweetallen. Het was de bedoeling dat je allebei een ontwerp maakte en dat je deze ontwerpen combineert tot 1 ontwerp. Het gaat erom dat je creatief om kan gaan met andere wensen en ideeën dan alleen je eigen ideeën. Verder moest het ontwerp aan een aantal voorwaarden voldoen.
Zo moest er een echte 10 inch taart en een 6 inch dummy (piepschuim) taart in verwerkt worden. Een
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 09 december 2018 om 21:32 uur
Dit was de tweede week “Taste Profiles & Cake Building”. Vorig week hebben we veel gebakken, deze week ook nog, maar nu lag de focus vooral op “cake building”.
De taarten die we gemaakt hebben, zijn van die mooie taarten die, als je ze doorsnijdt, van die laagjes vertonen. Idee is dat er zo veel mogelijk verschillende combinaties in zitten, een knapperige laag, een crème, een mousse, een gel, fruit, etc etc.
Omdat we erg snel zijn (onze groep wordt ook wel de Dream Stream genoemd…), hebben we ontzettend veel extra’s gemaakt. Ik heb gevraagd of we macarons konden maken (check).
(...) Lees verder
5 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 03 december 2018 om 04:26 uur
Afgelopen week en aankomende week staan in het teken van “Taste Profiles & Cake Building”. Dus we hebben lekker veel gebakken, heerlijk!
Verschillende genoises, gekarameliseerde amandelen, marmelade, pralinettes, hazelnoot biscuits, dacquise, japonais, crumble, citroen creme en merengues hebben we gemaakt. Uiteindelijke doel was om mooie taartjes te maken die, als je ze doorsnijdt, allemaal laagjes vertonen. Je kent die taarten wel, met een mooie bovenkant, een mousse, een krokantje, van alles wat…
Veel voorbereidingen, want uiteindelijk gaan we alles afmaken aan het einde van week 14 (komende week dus). Dan hebben we weer zo’n buffet zoals we een tijd geleden ook hadden.
Afgelopen
(...) Lees verder
8 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 27 november 2018 om 02:34 uur
Je weet vast wel hoe het gaat: zeeën van tijd en dan toch opeens zijn al die dagen voorbij en was t me zelfs niet gelukt om mijn wekelijkse verslagje te maken… Goed, een dag later dan normaal, maar hier komt mijn verslag van afgelopen week….
Ik had al verteld dat ik aan t kwakkelen was met m’n gezondheid. Van zondag op maandag had ik bijna niet geslapen, zo’n vreselijke pijn in m’n mond en keel…. Dus maandagochtend weer naar de arts. Daar is bloed afgenomen en kreeg ik nog meer medicijnen. Vooral de dikke gel waar ik mee kan
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 18 november 2018 om 19:30 uur
Chef Courtney is back en deze keer staat haar specialiteit op het programma: sculpted cakes!
Maandag begonnen we met het maken van een vorm van ricekrispies. Een halve bol hebben we (na uitharden) in de vorm van een baby schildpad gevormd - je kan de ricekrispies na uitharden nog steeds een beetje vormen, handig!
Van een echte taart hebben we een grotere schildpad gemaakt. Betekent dat ik opnieuw in de weer moest met mijn mega grote mes. Mes is niet dol op mij, tot nu toe en bij elke gelegenheid dat wij samen werkten, sneed hij mij… Ik heb t mes
(...) Lees verder
7 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 12 november 2018 om 03:15 uur
Toen ik maandag op school kwam, stonden mijn kleine teckeltjes al op me te wachten! Ze hadden mijn werkbank bewaakt en waren, net als ik, klaar voor een volgende week vol met nieuwe taarten en nieuwe technieken!
Op maandag hebben we de “babycake” afgemaakt. In mijn geval een lichtgroene fondant basis waarop met de hand lijnen zijn getrokken. Voor de liefhebbers: dit is de quilting techniek. Natuurlijk zaten er ook weer een hoop andere weetjes en technieken in, maar ik merk dat ik er echt al handiger in ben geworden. Leuke taart en stressvrij aan gewerkt. Ik was blij met t
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 05 november 2018 om 00:54 uur
Deze week hebben we weer een nieuwe chef: Barbara Evans. De komende twee weken gaan we met haar “Celebration Cakes” maken.
De eerste helft van de week hebben we van suiker bloemen gemaakt. We hebben dat eerder al gedaan, maar nu hebben we andere bloemen gemaakt: een tulp, kerstroos en orchidee. Het is ongelooflijk, maar het leek wel of ik het gewoon al een beetje kon. Wat heb ik veel geleerd de afgelopen weken, nu merk ik het!
Natuurlijk waren het weer nieuwe bloemen en dus lastig. Zo is het lastige van de tulp, dat de blaadjes rechtop
(...) Lees verder
5 reacties • Plaats een reactie
Bericht - 29 oktober 2018 om 00:23 uur
Deze week zijn we aan de slag gegaan met ‘pastillage’. Pastillage is een suikerpasta die, na drogen, keihard wordt. Het wordt vooral gebruikt voor het bouwen van dingen, zoals huisjes, kastelen ennn bloemen en vlinders. Dat laatste hebben wij gemaakt, een showstuk bestaande uit een bloem met veel losse blaadjes, grassprieten en een vlinder.
Pastillage maken is niet moeilijk, t is gewoon suiker met wat extra’s. De kunst zit m in de snelle bewerking, want t droogt snel en eenmaal droog, dan kan je het niet meer bewerken, dan breekt het zodra je er nog maar een klein beetje aan
(...) Lees verder
4 reacties • Plaats een reactie