Week 14: zeven taarten mee naar huis…
Geplaatst
op 09 december 2018 om 21:32 uur
Dit was de tweede week “Taste Profiles & Cake Building”. Vorig week hebben we veel gebakken, deze week ook nog, maar nu lag de focus vooral op “cake building”.
De taarten die we gemaakt hebben, zijn van die mooie taarten die, als je ze doorsnijdt, van die laagjes vertonen. Idee is dat er zo veel mogelijk verschillende combinaties in zitten, een knapperige laag, een crème, een mousse, een gel, fruit, etc etc.
Omdat we erg snel zijn (onze groep wordt ook wel de Dream Stream genoemd…), hebben we ontzettend veel extra’s gemaakt. Ik heb gevraagd of we macarons konden maken (check). En omdat ik zo lekker bezig was, vroeg ik ook maar of we een “mirror glaze” konden maken (check). De Yule Log (kerstboomstam) was ook extra.
Op donderdag hebben we een langwerpige chocolade taart mee naar huis genomen. Opgebouwd uit laagjes van chocolade biscuit, ganache, gekarameliseerde pistache nootjes, nog een laag chocolade biscuit, koffie creme, en de bovenkant of mooi afgewerkt met gespoten crème of dus de glaze.
Verder ook de Yule Log meegenomen. Dit is een rol van chocolade biscuit, gevuld met crème. De kunst is natuurlijk om de boomstam mooi op te rollen - en daar is dus een trucje voor :-). Daarna moet de boomstam afgesmeerd worden, ook daar is uiteraard een trucje voor! De laag moest dun en glad zijn, want we hebben van chocolade boomschors gemaakt en die moest ertegen aan geplakt worden. De chocolade hebben we daarna ge-airbrusht. Als finishing touch hebben we kleine paddenstoeltjes gemaakt die op de boomstam geplaatst werden.
Oh ja, en donderdag namen we ook de Fraisier mee naar huis. Dit is de bekende aardbeientaart, waar de aardbeien tussen laagjes biscuit zit en je ze mooi ziet zitten: ze kijken als het ware naar buiten….
De bouw van deze taart komt heel nauw, je wilt immers niet dat er room onder of aan de buitenkant voor de aardbeien te zien in. Dus laagje biscuit uitsnijden en bestrijken met chocolade (voor een stevige onderkant). Dan een laagje room, de aardbeien tegen de buitenrand plaatsen, weer een laag room en deze moet goed tegen de aardbeien aan gezet worden. Dan vullen met kleingesneden aardbeien, crème, nog een laag biscuit die gedrenkt is in siroop, dan nog een laag creme die netjes afgesmeerd dient te worden en dan als kers op de aardbeientaart nog een heerlijke laag echte marsepein! Ik ben dol op marsepein!
Op vrijdag hebben we een koffie- en perziktaart afgemaakt en mee naar huis genomen! Ook allemaal weer veel verschillende laagjes, met krokantjes, cremes, gels en biscuits. Ook nog weer een cijfer gehad. Bleek dat de Fraisier onze “proficiency” was. Ik had een erg goed cijfer, super blij mee.
Het is bijzonder om te merken hoeveel vooruitgang ik geboekt heb. Een aantal weken geleden worstelde ik nog zo met de botercrème taart, herinner je je dat nog, kon wel huilen toen. Nu lukte het me gewoon om de taarten netjes af te smeren, trots :-)
Wat is er verder nog gebeurd….
Nou het was natuurlijk Sinterklaas in Nederland. Dus ik dacht: ik zal proberen wat kruidnoten (die ik steevast pepernoten blijf noemen…) te bakken in mijn mini oventje in mijn studio. De oven is laten we zeggen nogal basic: dus de temperatuur is een kwestie van inschatten. Uiteindelijk waren de eerste 50 noten verbrand… (ok, misschien was t wel mijn schuld, want ik had geproefd en dacht: nog 1 minuutje… maar toen ben ik gaan appen, ja…. die telefoon ook… hele kruidnoten vergeten…..). De tweede 50 waren prima, dus die zijn meegegaan naar school. Iedereen vond ze lekker, leuk om tradities te delen.
Woensdag na school ben ik met mijn Taiwanese breivriendin en een ander klasgenootje gaan lunchen bij de Japanner. We hadden wat te vieren dus zijn aan de Japanse pruimenwijn gegaan (lekker! Een soort port met spa en natuurlijk veel ijsklonten). Breivriendin zit al maanden te wachten op een document dat school haar moet geven zodat ze haar volgende visum aan kan vragen. Er was geen beweging in te krijgen en inmiddels had ze er slapeloze nachten van.
Afgelopen maandagmiddag had ik een afspraak met een dame op kantoor om wat zaken voor mezelf te bespreken. Ik liet toen ook vallen dat ik me zorgen maak om mijn vriendin die veel stress heeft omdat het maar niet opschiet met haar visum. Wonder boven wonder werd woensdagochtend opeens het benodigde document afgegeven. Ik liep naar m’n vriendin toe om een high five te geven, ik was zo blij voor haar! Ze viel me om de hals en barste in tranen uit. Wat een stress moet die toestand veroorzaakt hebben…. Dus we hebben t op een zuipen gezet, dat snap je :-)
Verder een rustig weekje. Ik was blij dat ik op vrijdag het merendeel van de taarten aan een vriendin kon meegeven. Ik neem elke keer al weinig mee van school (er is meer per persoon, maar dan geef ik de rest al aan een klasgenoot die het naar een goed doel brengt).
Na school heb ik lekker taco’s gehaald hier om de hoek, ik was toe aan zoutigheid na al de zoetigheid van afgelopen twee weken.
Gisteren koffie gedronken met Edith en de gebruikelijke dingen als boodschappen, was en schoonmaken. Klasgenoten hadden me mee uit gevraagd, maar ik was te moe, dus heb dat niet gedaan. Ik wil toch even focussen op de gezondheid, kan het niet gebruiken nu weer ziek te worden…
Vandaag MOET ik echt mijn storyboard voor het eindproject maken. Het storyboard moet aangeven wat voor bruidstaart je gaat maken. In mijn hoofd heb ik het natuurlijk allemaal bedacht en is t zo goed als af. In werkelijkheid ligt er nog een helemaal ingepakt wit bord waar alles nog aan moet gebeuren….
Ik ga zo even brunchen met Edith bij haar vriendin (aan haar heb ik de taarten gegeven), daarna moet ik echt aan de bak!
Fijne is dat ik deze keer al om 9:16 mijn wekelijkse update geschreven heb voor jullie.
Oh ja, en ik heb een kaart naar het Ouderenfonds gestuurd, hoop dat ie op tijd aankomt. Hebben jullie ook een kaartje gestuurd?
Nou, nog 1,5 week, dan komen mijn moeder, Mike, Joost en Merel al! Vrijdag de 21e is de diploma uitreiking en dan zit t erop. Ongelooflijk, al die maanden uitgekeken naar Chicago en nu ben ik al plannen aan het maken voor daarna. Er is leven na pastryschool!
Maar voorlopig nog 2 weken naar school, ik heb er zin in! En ook leuk dat de familie komt, vind het zo leuk om ze “mijn leven hier” te laten zien.
Nou, ik spring mijn bed uit en ga wat doen, chop chop aan de slag!
Maak er wat moois van komende week!
-xx-
Reacties
sneha
Geplaatst op 16 oktober 2024 om 13:55 uur
The Gurgaon Escorts Service are professionals in the field of erotic affection. They are able to perform both physical and mental sex for their clients. These services are worth every penny. If your relationship is experiencing some rough patches, you can connect with a trusted advisor to book erotic affection escorts in Gurgaon.
|
sneha
Geplaatst op 10 september 2024 om 14:57 uur
The Claridges Hotel New Delhi Escorts are always ready to greet you at the hotel. This is a terrific method to ensure a memorable encounter.
|
priyanka
Geplaatst op 07 juni 2024 om 12:09 uur
There is no requiring going out and looking for the thing what you desire in market. Today the whole thing is possible through online and door release. Why you have to go exterior of your home to decide Zirakpur Escorts Agency why you are pointed here and there for Zirakpur Escort on Roads, for your finest Companion Female escorts in Zirakpur.
|
mam
Geplaatst op 10 december 2018 om 18:33 uur
Weer een overvolle week met zoveel nieuwe technieken, onvoorstelbaar wat er allemaal te leren is. Mijn kleren liggen klaar om ingepakt te worden, ik heb er zin in!!! Het zal wel afkicken voor je worden, maar daar vind je wel wat op. XXX
|
Emmy
Geplaatst op 10 december 2018 om 18:08 uur
Wat een heerlijke update. Taarten bakken, goede cijfers, vriendschappen, elkaar helpen, je moodboard (succes ermee!!!) en je plannen na pastryschool. Ben ik heel erg benieuwd naar. Liefs! Emmy Xx
|