Week 9: Celebration Cakes
Geplaatst
op 05 november 2018 om 00:54 uur
Deze week hebben we weer een nieuwe chef: Barbara Evans. De komende twee weken gaan we met haar “Celebration Cakes” maken.
De eerste helft van de week hebben we van suiker bloemen gemaakt. We hebben dat eerder al gedaan, maar nu hebben we andere bloemen gemaakt: een tulp, kerstroos en orchidee. Het is ongelooflijk, maar het leek wel of ik het gewoon al een beetje kon. Wat heb ik veel geleerd de afgelopen weken, nu merk ik het!
Natuurlijk waren het weer nieuwe bloemen en dus lastig. Zo is het lastige van de tulp, dat de blaadjes rechtop staan, het is makkelijker om de basis van de blaadjes een beetje aan te drukken, maar dan krijg je een bol, dat heeft n tulp natuurlijk niet. De orchidee is erg delicaat, immers hoe dunner de blaadjes, hoe mooier en het hart heeft die uitstekende onderdelen, dat is even worstelen. En dan hebben we ook nog een kerstroos gemaakt. Maar het bijzondere is dat je nu toch al heel wat weet. Welke tools heb je nodig, wat is de volgorde, wat zijn de lastige dingen, etc. Een enorm verschil, ik ben sneller en weet waar ik op moet letten. Kortom, meer vlieguren zorgt voor rust en een mooier eindresultaat. En dan ben ik natuurlijk nog steeds maar een beginner!
De tweede helft van de week hebben we een Tiffany Box gemaakt. Betekent dat we fondant hebben gekleurd in de bekende Tiffany kleur. We hebben geleerd hoe je een vierkante taart bedekt met fondant - dat is uiteraard weer een andere techniek dan een ronde taart bekleden. We hebben een grote strik gemaakt, parels, tissuepapier, alles om de doos “aan te kleden”. Doel van deze taart was uiteraard om weer zo veel mogelijk nieuwe technieken te behandelen. En ook dit ging verrassend goed. Nieuwe technieken, maar toch al heel wat handigheid, ongelooflijk!
Vrijdag hadden we weer een evaluatiemoment. Deze keer werden we op 2 onderdelen geëvalueerd: gedrag en product.
Het ene onderdeel zoomt in op houding en gedrag. Daar beoordeelt de chef vier onderdelen: leiderschap, teamwork, organisatie van je werk en planning. De chef vond me een aanwinst voor de groep en een fijne leider :-) Jullie snappen, dat doet weer goed!
Voor de taart en de bloemen had ik ook een heel mooi cijfer, het wordt gewoon saai he… Maar stiekem wel erg blij dat het zo goed gaat, heel fijn!
Verder maandag weer gewerkt bij Whimsical, dinsdag nog even geluncht met een meisje uit m’n klas en verder heb ik maandag en dinsdag tot veeeeeel te laat naar de Bodyguard op Netflix gekeken… Het was dinsdagavond opeens al half 1 en dat terwijl ik anders stipt om 9 uur mijn lampje uit doe…
Daar betaalde ik donderdag de prijs voor, want ik dacht echt dat ik griep kreeg. Dus direct na school naar bed gegaan, hele middag, avond en nacht geslapen en toen was het vrijdag gelukkig weer over!
Verder een rustig weekend gehad. Gisteren met Edith bij haar vriendin gegeten. Zij is Zuid Afrikaanse en ze was net terug van een bezoek aan familie in Zuid Afrika, leuk om haar verhalen te horen en lekker gegeten!
Vandaag een druilerige dag, dus perfect om weer de wekelijkse was te doen. De klok is hier net verzet, dus ik stond om half 8 bij de wasmachines beneden. Ik was mijn uniform apart. Die zet ik op vrijdag direct in de week en dan doe ik alles in de wasmachine en daar gooi ik dan een schep vlekken wasmiddel bij. Nu zat er een mevrouw met grijze knot in de wasruimte te wachten tot haar droger klaar was. Ze werd boos op mij, want ik mocht het waspoeder niet in de trommel doen, dit moet in het bakje! Toen dacht ik ook nog dat het niets uitmaakte, daar werd ze helemaal woedend van. Zij is namelijk wasspecialist! En toen zei ik dat ik geen energie had om om 7:30 op zondagochtend dit gesprek te voeren. Toen bleek dat zij ook nog advocaat was….. Ik kookte, gelukkig stonden mijn 2 wassen inmiddels te draaien en ben ik snel naar boven gegaan. Ongelooflijk, wie had dat gedacht in mijn studentenhuis woont een Laundry Lawyer!!
Ben maar even boodschappen gaan doen, even afkoelen in de regen, hahaa. Daarna lekker groenten in mijn poppenhuisoventje gegrild. Kost moeite om door de week een beetje gezond te koken, want als ik thuis kom ben ik vaak zo gaar, dus probeer in het weekend het een en ander voor te bereiden…
Volgende week gaan we een babytaart maken. Daar heb ik afgelopen vrijdag mijn Karel & Kato teckeltjes voor gemaakt, die komen bovenop te staan. En dan gaan we geloof ik aan de slag met piping technieken, brush embroidery en string work…. Ik ben benieuwd, allemaal weer nieuw voor mij, veel zin in!!
En oh ja, heel leuk, veel nieuwe Instagram volgers, allemaal Delicious lezers - super leuk!! Ga zo dus snel weer een verslagje maken voor de Delicious website en dan eten en naar bed!
Ook heel gezellig om al jullie reacties op mijn blog te lezen. De website laat t helaas niet toe om weer op jullie opmerkingen te reageren, maar ik lees ze allemaal direct zodra ik de melding krijg dat er een reactie is, dus super lief en gezellig!
Veel liefs allemaal!
Reacties
priyanka
Geplaatst op 07 juni 2024 om 12:08 uur
There is no requiring going out and looking for the thing what you desire in market. Today the whole thing is possible through online and door release. Why you have to go exterior of your home to decide [url=https://www.zirakpurescortservice.in/] Zirakpur Escorts Agency [/url] why you are pointed here and there for Zirakpur Escort on Roads, for your finest Companion Female escorts in Zirakpur.
|
priyanka
Geplaatst op 24 mei 2024 om 14:40 uur
A college girl with experience will be much cheaper than a virgin if you're looking for Independent Escorts In Taj Palace Hotel New Delhi Housewife sex etiquette is a great way to get a super hot babe in our location at an affordable rate.
|
Mam
Geplaatst op 05 november 2018 om 09:12 uur
ik wil niet in herhaling vervallen maar ik vind het weer ongelooflijk wat je van suikerwerk kan maken. Maar ja als je ook les van de gecertificeerde Master Sugar Artist (zag ik op internet) krijgt, dan leer je aparte dingen. Die kerstroos ziet er zo teer uit en de Tiffany Box met parels en linten, ook zo bijzonder. Mijn vriendinnen laat steeds vol trots jouw kunststukken zien!
|
Emmy
Geplaatst op 05 november 2018 om 08:20 uur
Hey Pennie blijft zo leuk om je blog te lezen. Doe ik als eerste voordat ik naar mijn werk ga. Heerlijk om zulke positieve bevestiging te krijgen van de chefs op jouw inzet. Keep going!! Heb een fijne week. Xx
|
Caroline Ubachs
Geplaatst op 05 november 2018 om 07:52 uur
Wat onwijs leuk om je beelden en weekverslagen te lezen! Echt gaaf dat je dit gewoon DOET! En zo te zien ben je ook echt goed hierin! Zijn er veel mensen uit Nederland die deze opleiding deden of nu doen? Leuk verhaal voor de media (bv Vrouw bijlage Telegraaf!) ;-)
Suc6 Pennie! Ik volg je.
|