Avatar Pennie

Pennie

Week 4: Aaaahhh, de 1e maand zit er al op!

Geplaatst op 01 oktober 2018 om 02:46 uur



Oh jongens, wat vliegt de tijd, ik ben hier al weer n maand, een kwart van de opleiding ligt al achter me!!

Afgelopen week was Chef Nicholas er voor de tweede week, hij is inmiddels via zijn huis in Atlanta naar India om daarna door te reizen naar de UK - allemaal workshops, wedstrijden, etc etc, wat een leven…

We hebben dus nog een week besteed aan het maken van bloemen, spuitwerk en fondant. We hebben een “plaque” met een wintervoorstelling en een bruidstaart gemaakt. Alles is erop gericht om zo veel mogelijk verschillende technieken leren. Verschillende bloemen (calla’s en rozen deze week), verschillende verftechnieken, verschillende soorten spuitwerk, het gebruik van siliconen vormen, matten, rollers en ga zo maar door.

Ik had geen idee van de wereld van suikerartiesten, jemig, wat is er veel mogelijk en moois te krijgen en te maken! Naast het werken en het je eigen maken van technieken, wordt er ook steeds stil gestaan bij wat er “nog meer” te krijgen en te maken is. Je creativiteit wordt constant geprikkeld.

We hebben deze week al door moeten geven wat we voor eindtaart gaan maken, het moet een bruidstaart in winterthema worden, maar verder ben je vrij hoe je dit invult. De taart moet in ieder geval bestaan uit 3 taarten (rond of vierkant) van 6, 8 en 10 inch en moet geplaatst worden op een rond of vierkant onderbord. Alles op en aan de taart moet eetbaar zijn. Aan de ene kant denk ik: oh help, ik heb nog geen idee wat ik ga maken. Maar door er nu al zo mee bezig te zijn, bekijk je al die voorbeelden van technieken en mogelijkheden anders: wil / kan ik dit gebruiken voor mijn eindopdracht?? 

Ook deze week hadden we weer een proeve van bekwaamheid: dat was deze week uiteraard een bloem. De bloem moest je maken en inleveren en de dag erna loopt de chef tijdens de les dan langs iedereen en geeft hij 1-op-1 feedback en je cijfer. Hij had bij mij helemaal geen feedback, een A…. Waaauuuwww, zo motiverend allemaal! Heel erg leuk en super blij mee!

Vrijdagavond vroeg naar bed, want zaterdag moest ik om 10 uur al in Millenniumpark zijn want daar vond Chicago Gourmet plaats. Dit is het op een na grootste food en wine evenement van de US. Samen met 2 andere klasgenootjes zouden we daar stage gaan lopen. Gelukkig werden we samen bij 1 stand geplaatst, daarbij zei de organisatie nog dat we bij een hele lastige chef stonden, jippie, we hadden er echt zin in!

Dus, we kwam aan in de tent, in uniform, loeizware rugzak op de rug met al je messen etc erin, zei de chef: hurry hurry hurry…. Dus we moesten gelijk met de handen uit de mouwen, we hadden echt nog geen idee wie wat waar enz enz. Nou ja, uiteindelijk hebben we ergens onze rugtassen weg kunnen stoppen en kreeg ik een beetje overzicht waardoor we al snel een paar “treintjes” voor elkaar hadden. Ze hadden 3 verschillende hapjes die klaar gemaakt moesten worden. Voor Hanneke, Margriet en andere 21-diner moeders: het was een 21-diner in t kwadraat… Van 10 tot 18 uur productie draaien… nou, dan ben je blij dat t erop zit!

Ondanks de wat veeleisende chef hebben we wel ontzettend veel lol gehad - vooral na afloop! We zijn ’s avonds nog met z'n drietjes naar Art on the Mart geweest. Daar werd ’s werelds eerste en grootste permanente digitale kunstprojectie geopend.

Op een gebouw, 2,5 acres wide, werd een uur lang kunst geprojecteerd en omdat het de lancering was, werd het afgesloten met vuurwerk. Heel indrukwekkend en mooi. Gelukkig was het rond 8 uur afgelopen en toen waren we echt wel klaar om naar huis te gaan, dus snel de metro in.


Toen nog snel even bijgepraat met Edith en m’n bed in. Vanochtend rustig aan gedaan, alle nieuwe afleveringen van Chef’s Table achter elkaar gekeken en toen om 1 uur weer richting Chicago Gourmet. Maar nu als bezoeker! Als dank hadden we een gratis toegangskaart ter waarde van USD 200 gekregen. Dus nu konden we lekker rondlopen en alle hapjes en drankjes proberen. Was even gezellig, maar we waren alledrie toch best moe, dus niet te laat weer richting huis.

En nu is t al weer zondagavond, dus ik ga zo alles weer klaar zetten voor school en werk morgen. Morgen een nieuwe chef en we gaan bakken! Zin in, want na 2 weken priegelen (met onder andere n mini pincet en n acupunctuur naald), is het heerlijk om weer met beslag aan de gang te gaan! Het programma lijkt wel perfect in elkaar te zitten :-)


Dikke zoenen!



Reacties

Yvonne
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 22:15 uur
Wow.....klinkt goed allemaal Pennie:-) en wat een avondturen en mooie cijfers!

mam
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 09:31 uur
Wat is het weer leuk om zo met je mee te kunnen leven en fijn dat je het zo naar je zin hebt!

Melanie
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 08:47 uur
Wat klinkt het toch allemaal geweldig! Wat een ervaring! Hier ga je je hele leven van nagenieten????

Marjolein
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 03:40 uur
Heerlijk om te lezen! Hard aanpoten zeg! Succes. ????

Plaats een reactie