Hoe het begon....
Geplaatst
op 13 augustus 2018 om 08:52 uur
Als klein meisje wilde ik trouwen met een bakker, altijd vers brood leek me wel wat (lekker praktisch was ik). Toen ik aan het herstellen was van mijn vele operaties, dacht ik: ahhh, ik zou wel een Wiener Konditorei willen beginnen. Uiteindelijk heb ik dat natuurlijk niet gedaan, heb ik bedrijfskunde gestudeerd, ben ik getrouwd met een man die graag kippetjes grilt, werk ik al weer vele jaren met ontzettend veel plezier in het HR werkveld en deed ik in mijn vrije tijd allerlei bak workshops.
Afgelopen Pasen volgde ik weer een workshop en toen ik thuis kwam, dacht ik: misschien moet ik er toch wat meer mee gaan doen (de afgelopen jaren hebben al veel mensen dat gezegd, maar dan dacht ik, tsja, dat lijkt me toch niet...). Ik ging op zoek naar opleidingen (want ja, ik doe nu eenmaal graag opleidingen als ik ergens wat van wil weten) en trok de stoute schoenen aan: ik mailde Rudolph van Veen, 1 van de 2 Master Patissiers die we destijds hadden in Nederland. Hij reageerde super snel en raadde me aan om naar The French Pastry School in Chicago te gaan (en dus niet naar Le Cordon Bleu in Parijs, ik dacht dat dat de beste opleiding zou zijn). Misschien heb je de documentaire ‘Kings of Pastry’ gezien; in die documentaire werden MOF Jacque Pfeiffer en Sébastian Canonne gevolgd en zij zijn de oprichters van The French Pastry School!
En ik werd toegelaten en dat betekent dat ik op 4 September in Chicago ga starten met de opleiding L’Art du Gâteau. Super spannend!
Reacties
Mam
Geplaatst op 04 september 2018 om 15:42 uur
Het eerste wat ik vanochtend deed was naar je blog gaan????En ben reuze benieuwd naar het vervolg????
|
Vanessa
Geplaatst op 03 september 2018 om 14:18 uur
Super leuk om te gaan volgen, ik mocht je wegbrengen met de KLM vlucht en wil je heel veel succes wensen. Ik ga het zeker volgen!
|
Gert jan
Geplaatst op 01 september 2018 om 20:46 uur
Zeg heb je daar ook mobiele telefoon of heeft the donny dat afgesloten.
|
Saskia
Geplaatst op 01 september 2018 om 12:35 uur
Heeeeeeeel veel plezier. Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen, je avonturen en natuurlijk je lekkernijen.
|
Michael
Geplaatst op 13 augustus 2018 om 19:04 uur
cool hoor. Supertrots op mijn ondernemende vrouw. Ook hier ga je vast een groot succes van maken.??????
|