Avatar Dick Postma

Dick Postma

Een verloren dag!

Bericht - 13 april 2023 om 04:24 uur

Vandaag verliep weer anders dan gepland. Ik had zelf geen goede nacht gehad, Andy en zijn dochter Alana waren ziek. Later in de ochtend moest ook Bo afhaken omdat ze zich niet lekker voelde. Ik heb alleen met Nadia niet veel kunnen doen. Wel vanmorgen afscheid genomen van Britt, zij zit nu in het vliegtuig terug naar Nederland! Ook samen met Bo en Andy nog even bij het huis in aanbouw van Felix gekeken. Hij had nog een stapel cementblokken liggen die we mogen gebruiken voor ons project in Vincentinos. We hebben de eerste lading gelost bij het huis, daarna is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weer aan het werk en afscheid van Britt

Bericht - 12 april 2023 om 02:22 uur

Vandaag na ruim anderhalve week van ziekte en vrij zijn weer aan het werk! Ik was benieuwd hoever Andy en Dean waren gekomen! Ik dacht eerst zonder verlengsnoer niet veel te kunnen doen,. maar begonnen met andere werkzaamheden. Geprobeerd met oude betonblokken een muurtje te metselen en een aantal kruiwagens met grind naar binnen gereden om de vloer aan de achterkant op te hogen. Dat scheelt weer in de hoeveelheid beton die we moeten storten! Pas toen Andy kwam konden we verder werken aan het raamwerk voor de achterkant en keuken. Ook alvast even gebrainstormd over het ophogeb en verstevigen van (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Tweede Paasdag

Bericht - 11 april 2023 om 04:17 uur

Ik had me ingesteld op een rustige dag thuis, maar dat is anders verlopen. Vanmorgen met Andy, Bo, Britt en Joued naar Esparza geweest. Andy om te sporten, wij om naar het traditionele dansen op het dorpsplein te kijken, souvenirs te kopen en ik ben even naar de bank geweest om geld voor Andy te pinnen. Bo en Britt hebben lekker gespeeld in de speeltuin op de schommel en de wip! Ook vanmiddag met dezelfde groep op stap geweest en in een restaurant aan de rivier gelunched. Ook nog even gewinkeld, Britt wilde alvast een taart halen voor haar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Van Santa Teresa terug naar Esparza

Bericht - 10 april 2023 om 05:13 uur

Na een heerlijke nachtrust was ik al weer vroeg op. Bo was ook al.om 6.00 uur wakker en stond te trapppelen om weer naar het strand te gaan om te surfen. We hebben eerst om mijn kamer nog rijstewafels en crackets gegeten en waren al voor 7.00 uur op het strand. Bo is gaan surfen, ik heb op onze spullen gepast. Toen Bo even moest uitrusten heb ik een lekkere strandwandeling gemaakt. Toen ik terug kwam, was ook Britt gearriveerd. We hebben om de beurt even gezwommen en gezeten/gelegen. Bo bleef fanatiek proberen te surfen en het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Naar Santa Teresa

Bericht - 09 april 2023 om 07:53 uur

Vanmorgen vroeg opgestaan om samen met Bo op weg te gaan naar Santa Teresa. Alleen wat cereales als ontbijt. Geen koffie, omdat het koffiezetapparaat is verdwenen. Waarschijnlijk gepakt door de huisgenoten in het andere huis! We waren al voor half zeven bij de bushalte; de bus ging pas om 7.00 uur. De reis is verder goed verlopen, we hadden in Puntarenas voldoende tijd om naar de ferry te lopen. Na een rustige overtocht hadden we al snel de bus richting Santa Teresa. Wat we niet wisten was dat we onderweg nog een keer moesten overstappen op een andere bus. Uiteindel8jjk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Van Montezuma naar Esparza

Bericht - 09 april 2023 om 01:55 uur

Gisteren een reisdag! Eerst rustig opgestaan en buiten de deur een ontbijtje gescoord. Dit was in het hotel niet bij de prijs inbegrepen. Geen probleem, nog even door Montezuma en over het strand gewandeld. Daarna was het tijd om de tassen te pakken en uit te checken. Er zou een bus moeten rijden van Montezumu naar de ferry, maar dat was nog een heel gedoe. Uiteindelijk toch door een heel aardige, jonge taxichauffeur naar de ferry geleden. Daar moest ik 2 uur wachten voor de boot vertrok. Terwijl ik daar zat zag ik Britt en Joued van de ferry afkomen, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Naar Montezuma!

Bericht - 07 april 2023 om 03:42 uur

Na een rustige dag thuis gisteren had ik wel weer zin om erop uit te gaan! Na een lange busreis door file en ongelukken was ik rond 13.00 uur in Puntarenas. Ik had Bo beloofd om alvast de route te verkennen die we zaterdag samen willen nemen naar Santa Teresa. Dit ging allemaal goed, bij de kathedraal in Puntarenas uitg3stapt en daarna ca 25 minuten lopen naar de ferry. Ook de actuale vetrrek- en aankomsttijden aan Bo doorgegen. Toen was het tijd om op zoek te gaan naar mijn hotel! Ik heb een inschattingsfoutje gemaakt, het hotel ligt veel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Terug naar huize Esparza

Bericht - 04 april 2023 om 23:12 uur

Vandaag weer terug naar ons huis in Esparza! Vanmorgen rustig opgestaan, ontbeten en afscheid genomen van het schitterende strand van Jaco met een lange strandwandeling Twee mooie stenen meegenomen als souvenir.... Daarna was het tassen pakken en uitchecken. Het was even zoeken naar de opstapplaats en wachten op de bus terug naar Puerturenas. Uiteindelijk viel de terugreis mee, ook de aansluiting met de bus naar Esparza was prima! Nu weer thuis, na eerst in de buurtsuper een aantal boodschappen te hebben gedaan. Het is hier heel erg rustig, er zijn nog geen nieuwe vrijwilligers gearriveerd. Bo is ook terug van (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stranddag en meer!

Bericht - 04 april 2023 om 04:39 uur

Vandaag rustig opgestaan, om 07.30 uur ontbeten en daarna naar het strand! Het was nog heerlijk rustig, eerst een stuk langs het water gewandeld, maar ik wilde er ook in! Ik ben geen zwemmer, maar het water was lekker warm, geen zeewier en geen algen, kortom heerlijk! Af en toe nog even terug in het water omdat het op het strand te heet werd, toch in mijn nek en schouders verbrand! Na het strand in het hotel lekker douchen en chillen, daarna erop uit om een lunch te scoren. Het is een vloeibate lunch geworden, een grote mangomilkshake! Terug naar huis (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Naar Nationaal park Manuel Antonio

Bericht - 02 april 2023 om 23:03 uur

Vanmorgen vroeg op om met de eerste bus naar Cuepos en vandaar naar Manuel Antonia te gaan. Ik was veel te vroeg;, het is moeilijk in te schatten of en hoe laat de bussen rijden! Dus tijd om nog even van het strand te genieten en voor een ontbijtjel. Daarbij kreeg ik een onvetwachte gast aan tafel. Een brutaal aapje kwam op mijn tafel zitten en giriste de zakjes met melk en suiker mee. Hij bleef net lang genoeg zitten om er een foto van te maken, tijd voor een selfie met het aapje had ik niet helaas! Verder wel rustig (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14