Avatar Dick Postma

Dick Postma

Aankomst in Cajamarca

Bericht - 13 september 2023 om 23:44 uur

Na een lange reis en een ritje met een taxichauffeur die het hotel niet kon vinden, toch moe maar voldaan mijn hotelkamerbed gevonden! Ik had even een powernap nodig! Daarna verfrist en omgekleed op weg om de buurt te verkennen. Is redelijk gelukt, Plaza de Armas gevonden, veel huizen en winkels gezien. Gelukt om een adapter en versnaperingen te kopen, het kopen van een nieuwe simkaart met 5G internet is nog niet gelukt. Morgen nog maar eens proberen! Mijn eerste indruk is dat het hier veel lijkt op Mexico, al is het stratenplan en de 2-persoonstaxis (een andere versie van de chuckchuck) (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afsluiting!

Bericht - 24 april 2023 om 18:48 uur

Gisterochtend na een lange, vermoeiende reis weer geland op Schiphol! Daar werd ik opgewacht door mijn dochter Marijke, schoonzoon Danny en mijn kleinkinderen Romy en Luca! Een leuke verrassing! Daarmee kwam ook een einde aan mijn avontuur in Costa Rica! Ik mis de mensen, de schitterende natuur en vooral de zon nu al! Terugkijkend was het avontuur zeer geslaagd! Ik heb genoten van mijn verblijf daar, de goede zorgen en vriendschap van Andy, Nadia, Moisés, de andere vrijwilligers, met name Bo! Ik kijk met voldoening terug op het vrijwilligerswerk dat ik heb mogen doen in Vincentinos en het verven van de muur (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afscheid!

Bericht - 23 april 2023 om 00:45 uur

Gisteravond zijn we nog even met een groep van 6 Nederlanders en 1 Duitse op stap geweest naar het Bullriden in Esparza. Was niet zo spectaculair, Joued heeft niet voor zijn leven hoeven rennen! Een leuke afsluiting. Vanmorgen al weer vroeg op, afscheid genomen van de 5 meiden die vandaag een trip gaan maken. Om 8.00 uur nog een laatste ontbijt. Ik heb mijn cereales opgemaakt en daarna nog wat scrumbled eggs en fruit gegeten. Daarna was het echt tijd om de laatste spullen te pakken en afscheid te nemen van Joued, Tim. Bo, Andy en Milena en met Pavel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afscheid van Vincentinos

Bericht - 22 april 2023 om 00:10 uur

Vandaag niet meer aan het werk, maar afscheid genomen van het bestuur van Vincentinos en de bewoners. Doordat we elkaar bijna elke dag zagen en spraken heb ik een bijzondere band met ze opgebouwd. Dit kwam ook wel naar voren in de afscheidswoorden en de cadeautjes die ik heb gekregen. Ik heb een aantal leuke foto's en video's als aandenken. Ik heb ze beloofd in december/januari terug te komen! Vanmiddag nog even met Andy naar de bank geweest om geld te pinnen voor de terugreis. Straks nog een paar afscheidswoorden schrijven in het gastenboek. Ik heb al afscheid genomen van (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een andere werkweek..

Bericht - 21 april 2023 om 23:53 uur

Deze laatste werkweek is iets anders verlopen dan gepland. Andy is afgelopen dinsdag naar het ziekenhuis in San José geweest en daar geopereerd aan zijn rugwervels. Dit kwam voor ons als een grote verrassing! Dit had gevolgen voor hem (veel pijn en ongemak) en voor ons. Milena heeft de maaltijden verzorgd en Nadia en Moisés hebben ons begeleid op de projecten. Doordat Andy niet kon rijden en meewerken door b.v. voor voldoende materialen te zorgen konden we in het huis niet echt verder. Dat was jammer, ik had me deze laatste week anders voorgesteld! Daarom gisteren maar meegeholpen met het schilderen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Laatste werkweek is begonnen!

Bericht - 18 april 2023 om 05:03 uur

Vandaag begonnen aan mijn laatste werkweek! Zelfs met 5 mannen op de locatie Vincentinos, dat is nog niet eerder gebeurd! Andy was met andere dingen bezig, Moisés was er bij om ons te begeleiden, Dean was weer aanwezig en Joued maakte de groep compleet. Hij heeft de smaak van het klussen te pakken gekregen en doet dit liever dan het lesgeven op de school waar hij dat zou moeten doen! Vandaag verder gegaan met de platen in de badkamer en al een aantal gipsplaten in de slaapkamer geplaatst. Belangrijkste vandaag was het slopen van de constructie van de aanbouw. Morgen kunnen we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Monteverde

Bericht - 18 april 2023 om 02:57 uur

Gisteren vroeg opgestaan en half zeven ontbeten in het restaurant van het Selina hotel. Een lekker granenonrbijt met vruchten en een kop koffie. Daarna mijn spullen gepakt en uitgecheckt Mijn eerste doel was een wandeling door het nevelwoud van Monteverde. Het kan daar ook flink regenen, maar gelukkig bleef het droog. Het was een leuke wandeling, veel gezien.vooral bomen en planten en een enkel dier, m.n. een sloth. Een aardige gids wilde voor mij een foto maken! Na deze intensieve wandeling volgde nog een uitdaging, van het park naar het dorp lopen met volle bepakking, berg op en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Naar Monteverde!

Bericht - 16 april 2023 om 04:09 uur

Vandaag begonnen aan een nieuw avontuur, een weekend Monteverde! Bo heeft me gisteravond al het een en ander verteld wat zij daar heeft gedaan en gezien. We hebben gisteravond lang zitten kletsen, het is mooi dat we ondanks een leeftijdsverschil van 44 jaar wel een klik hebben. Bo is na het vertrek van Britt nog het enige meisje en aan de andere jongens heeft ze niet veel. Het zou fijn zijn dat er tussen de nieuwe vrijwilligers. die dit weekend komen. iemand zit waar ze wel weer mee klikt. In ieder geval worden er twee haar nieuwe kamergenoten! Maar terug (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een goede vrijdag

Bericht - 16 april 2023 om 03:14 uur

Vandaag weer lekker gewerkt. Ook Andy was tussen zijn drukke werkzaamheden en afspraken even aanwezig. Hij heeft alvast een deel van het metalen frame voor de achterkant gelast, ik ben verder gegaan met het houden frame voor de binnenmuren. De volgende week krijg ik versterking, Moisés komt helpen en er komen dit weekend 2 nieuwe vrijwilligers die ook voor construction hebben gekozen. Ik ben benieuwd wat ze aan ervaring meebrengen en kunnen toevoegen! Volgende week heeft Andy vrijwel geen tijd, misschien alleen woensdag even en '-s-ochtends tijd om ons te brengen en materialen te halen. We zullen zien wat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Werkdag met Joued

Bericht - 14 april 2023 om 05:56 uur

Vandaag was Andy gelukkig weer beter en kwam Joued ons helpen. Dit was fijn, met de zware cementplaten konden we wel een paar extra handen gebruiken! Het was nog even puzzelen, het raamwerk verder verstevigen, voor we de sheets konden bevestigen. Maar het is gelukt! We zijn lekker opgeschoten! Morgen proberen de wanden van de badkamer af te maken. Daarna hebben we gipsplaten nodig voor de slaapkamer en de woonkamer. Het zou fijn zijn als we dit morgen kunnen fiksen, dan kunnen we ons volgende week op de buitenkant, met name de aanbouw concentreren. Gelukkig gaat het met Bo ook weer (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14