Avatar Dick Postma

Dick Postma

Meer over de Inca' s te weten gekomen

Bericht - 24 september 2023 om 03:06 uur

Vandaag ben ik vooral op ontdekkingstocht geweest om Cusco beter te leren kennen. Genoten van het dwalen door de straten, over de markten van Santiago, San Pedro en Wanchaq, bezoeken van pleinen en heel veel mensen bekijken! Het was er prachtig weer voor! Op de Plaza de Armas raakte ik in gesprek met 4 Peruviaanse studenten die graag hun Engels wilden oefenen. Werd zo een leuke extra taalles! Daar ook mijn schoenen laten poetsen. Op mijn wandeling kwam ik ook bij een reisbureau en heb ik voor morgen een leuke tour geboekt langs verschillende archeologische sites in de omgeving. Daarover (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Feest!

Bericht - 22 september 2023 om 22:41 uur

Vandaag was dan het grote feest! Met volop zon. De leerkrachten en vervolgens alle groepen presenteerden zich met zang en dans. Geweldig wat een werk daarin is gestoken en wat een feestelijke kostuums! Zeer geslaagd! En ook "mijn" groepje bracht het er goed af, beter dan in de repetities! Na afloop van het feest en het opruimen van de spullen eerst met de ouders en kinderen gelunched in het klaslokaal. Dat gaat met een stevige warme maaltijd! Of dat nog niet genoeg was werd ook nog door de directrice uitgenodigd met de leraren en ondersteuning te komen lunchen. Een bordje soep (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Voorbereiding voor het feest

Bericht - 22 september 2023 om 02:21 uur

Ik schreef eerder dat het 51-jarig jubileum van de school eind van deze maand was, maar dat was een verstand, het is eind van deze week, dus morgen al! Vandaag verder gegaan met versieren, het aanleren van een nieuw lied en oefenen van dansjes op muziek. Je ziet dat het voor de kinderen best moeilijk is de concentratie vast te houden en een paar hebben geen zin en zijn al van nature tegendraads. Petje af voor de juf die er toch probeert een leuk geheel van te maken! Vandaag ging het redelijk goed met de bussen, Ik was iets later vertrokken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weer naar school

Bericht - 21 september 2023 om 04:47 uur

Vanmorgen bij het wakker worden voelde ik me niet lekker. Een combinatie van stress en de grote hoogte denk ik. Mijn maag en darmen zijn al een paar dagen van slag en ik had hoofdpijn vanmorgen. Gelukkig had Lily Ibuprofen in huis voor de hoofdpijn. Ze heeft me vanmorgen even naar de goede bushalte gebracht, zodat ik mijn reis naar de school goed kon beginnen. Gelukkig is het verder ook goed gegaan, ik was op tijd op school vanmorgen. Leuk om ook eens de dagopening mee te maken met zang en leggen van bloemen bij het beeld van de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Chaos in Cusco

Bericht - 20 september 2023 om 04:03 uur

Vandaag weer vroeg op om op tijd op school te zijn. Omdat het voor mij de eerste keer was dat ik zelfstandig mijn weg moest zoeken wilde ik op tijd de deur uit. Na enig zoeken heb ik de bus gevonden die me naar het centrum bracht. Alleen werd de halte "Correo" niet afgeroepen en heb ik daardoor mijn halte gemist. Ik kwam daar pas achter toen we al een aantal haltes verder waren! Met een bus terug, maar deze bracht me een totaal verkeerde kant op. Daarna overgestapt op een andere bus die me wel in de goede richting heeft (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste werkdag!

Bericht - 20 september 2023 om 03:41 uur

De maandag begon al vroeg! Om 6 uur opgestaan, kennisgemaakt met Lily en na een snel ontbijt ben ik door haar met de bus naar het kantoor van de organisatie Maximo Nivel gebracht. Daar werd ik om 7.00 uur verwacht voor mijn introductieprogramma. Eerst werd ik samen met een aantal andere vrijwilligers aan een taaltest Spaans onderworpen. Daarna kregen we een korte introductie in de cultuur van Peru en wat we de komende weken konden verwachten. Al snel werden we naar onze verschillende projecten gebracht en in het diepe gegooid. Mijn project is het werken met kinderen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Op weg naar Cusco!

Bericht - 20 september 2023 om 02:51 uur

Ik loop een beetje achter met het schrijven van mijn blog! Ik zal dit vanavond proberen goed te maken! Zondag was een reisdag. Ik was al vroeg op het vliegveld van Cajamarca om te proberen een eerdere vlucht naar Lima te boeken om iets meer overstaptijd te hebben voor mijn vlucht naar Cusco. Dat is helaas niet gelukt, heb dus lang op het vliegveld rondgehangen voor mijn vertrek aan het eind van de middag. We vetrokken nog ruim 10 minuten te laat.......daardoor werd mijn overstaptijd nog krapper! Maar het is gelukt, ik ben heelhuids in Cusco aangekomen. Helaas was mijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Een feestelijke dag in Cajamarca!

Bericht - 17 september 2023 om 14:38 uur

Het was gisteren een feestelijke dag in Cajamarca! Het was het begin van het nieuwe schooljaar en dat werd door de leerlingen van diverse scholen gevierd met een optocht met zang en dans. Heel leuk en gezellig! Op mijn dwaaltocht door de stad weer veel leuke dingen gezien, o.a. de Iglesia Belen, de Cerro Santa Apolonia, de Mercado Central en her Museo San Francisco. Aan het begin van de middag net op tijd terug in het hotel voor de bui losbarste. Het regent hier kort maar hevig! In de middag een tour gemaakt naar de Ventanillas de Otuzco. Deze (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Erfenis van de Maya's

Bericht - 15 september 2023 om 23:18 uur

Vandaag de geplande tour gemaakt naar Cumbe Mayo. Een heel mooie dagtocht die hoog op mijn lijstje stond! Naar de overblijfselen van geweldige rotsformaties, van vulkanische oorsprong, met daarin grotten en inscripties van de Maya's. Ook de zeer kundig aangelegde waterwerken om de oude stad Cajamarca van water te voorzien is heel indrukwekkend! We waren met een gemĂȘleerde groep van gezinnen met jongere kinderen en jongeren en ouderen. Best een inspannend avontuur met steile klimmen, nauwe rotsspleet en donkere grot. Vermoeiend maar zeer de moeite waard! Ik heb nog wat foto's gemaakt van het schrift om de code te kunnen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 in Cajamarca

Bericht - 15 september 2023 om 22:49 uur

Het is leuk om door een vreemde stad te dwalen zonder kaart of Google map! Je ziet dan veel meer en onverwachte dingen! Alvast 2 bezienswaardigheden gevonden, het Plaza de Armas en de Cathedral de Cajamarca. Ook langs de Banos del Inca gekomen, nog niet binnen geweest! Ik had m'n zwembroek en handdoek vergeten! Misschien komt dat nog! Vandaag wel geslaagd een lokale chip voor mijn telefoon te kopen, ik moest daarvoor naar het hoofdkantoor van Claro! Ik heb nu 5G internet en een lokaal nummer! Gelijk doorgegeven aan het thuisfront! Ook voor morgen een leuke tour geboekt! Nadeel van (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14